HOME AANBOD ALGEMENE INFO CONTACT KALENDER
HOME

Tai Chi was oorspronkelijk een oosterse gevechtskunst die nu geëvolueerd is tot een bewegingskunst. Het is de opeenvolging van trage en harmonieuze bewegingen. Er bestaan geen rangen en geen wedstrijden, en de kennis wordt van meester naar leerling sinds eeuwen overgedragen. Het regelmatig beoefenen van Tai Chi heeft een positieve invloed op uw gezondheid, en brengt evenwicht op alle niveaus.


Tai Chi is een onderdeel van de Chinese leer, die men zich aanleert, om de lichamelijke en geestelijke gezondheid te behouden en te verbeteren. Tai Chi betekent het ene uiterste (ultieme) en het andere uiterste (beste) en verwijst daarmee naar de filosofie van Yin en Yang.

Tai Chi betekent dus ongewapende krijgskunst gebaseerd op de filosofie van Ying en Yang.


Er bestaan binnen het Tai Chi verschillende stijlen. De langzame bewegingen, die vanuit de buik en vooral zeer ontspannen uitgevoerd worden, zijn kenmerkend voor Tai Chi.

Bij Tai Chi als zelfverdediging ligt de nadruk met name op het verstoren van de balans van de tegenstander, door in de beweging van de tegenstander mee te gaan en deze te neutraliseren. Daarbij is het behouden van het eigen evenwicht van groot belang. Op het moment dat de tegenstander uit balans is gebracht, kan eventueel een tegenaanval worden ingezet.


Deze Chinese gezondheidsleer bevordert de gezondheid en helpt om zich lichamelijk en geestelijk te ontspannen.

WAT IS TAI CHI? EDDY PRESENT
OPENLUCHT TAI CHI
PROEFLES TAI CHI
 Aan te bevelen lectuur over Tai Chi Chuan.